Володимир Любіжанін – заслужений тренер України з лижних перегонів

Таке звання фахівцеві присвоїли згідно наказу Міністерства молоді та спорту України 2705 від 01.05.24 р. за підготовку дефлімпійського чемпіона Ярослава Гульоватого. 

Володимир Любіжанін з січня 2006 року працює тренером–викладачем з лижних перегонів серед осіб з інвалідністю в обласній дитячо-юнацькій спортивній школі для людей з інвалідністю «Галичина». Його найтитулованішими вихованцями є: 

  • члені збірної команди України з лижних перегонів та біатлону Василь Кравчук – багаторазовий призер чемпіонатів України, призер етапів Кубків та чемпіонатів світу, переможець ХІІІ зимових Паралімпійських Ігор-2022 у Пекіні (Китай) в естафеті 4 х 2,5 км з лижних перегонів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату;
  • Ярослав Гульоватий – багаторазовий призер Кубків та чемпіонатів України з лижних перегонів, чемпіон України 2023 року, учасник ХІХ зимових Дефлімпійських Ігор-2019 (найкращий результат – 5 місце ) та чемпіон ХХ зимових Дефлімпійських Ігор-2023 у спринті вільним стилем.

Також Володимир Любіжанін є т в.о. начальника Львівського регіонального центру фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт».

Вітаємо та пишаємося!