Веслувальники Львівщини здобули друге командне місце на Кубку України  

Кубок України з веслування на байдарках та каное відбувся в Умані. Змагання зібрали 405 найсильніших веслувальників країни.

Вони боролися не лише за медалі, а й за путівки на Європейський ліцензійний турнір, де розіграють ліцензії на Олімпійські ігри в Парижі. Під час запливів були складні погодні умови зі сильним поривчастим вітром і дощем.

РЕЗУЛЬТАТИ ПРЕДСТАВНИКІВ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ:

  • Веслувальник зі Львівщини Віталій Вергелес у парі з волинянином Андрієм Рибачком перемогли у змаганнях на каное-двійках на 500 м, завдяки чому здобули квиток на Європейський ліцензійний турнір, який відбудеться у Сегеді (Угорщина) 8-9 травня. Також дует переміг у запливі на 200 метрів.

Віталій Вергелес представляє обласну «Школу вищої спортивної майстерності», його тренерами є Роман Бундз і Андрій Маслюк.

Переможцями Кубка України серед дорослих також стали:

  • Зайцев Олександр – перші місця в індивідуальних запливах на байдарці на 200 м, 500 м та 5000 м, а також в байдарках-двійках на 200 м.
  • Терета Валерія – вихованка СДЮСШОР «Веслярик»  перемогла в індивідуальних запливах на каное на дистанціях 1000 м і 5000 м.Тренують спортсменку Михайло Поцюрко та Володимир Дець.
  • Брезіцький Віталій, Брезіцький Олександр і Смілка Василь здобули перше місце у байдарці-четвірці на 1000 м. А Віталій Брезіцький переміг ще й у запливі на байдарках-двійках на 1000 м.

Переможцями змагань серед юніорів стали:

  • Вознюк Єлизавета – перемогла в індивідуальному запливі на каное на 200 м
  • Бочелюк Артем та Лавренчук Максим перемогли в змаганнях каное-четвірок на 500 м
  • Жук Марія – 1 місце в байдарці-четвірці на 500 м
  • Вікторія Дячук та Титус Софія – 1 місце в байдарці-двійці на 1000 м
  • Магир Маркіян – 1 місце в байдарці-четвірці на дистанції 500 м.

З усіма результатами змагань можна ознайомитися тут: https://ukr-canoe.com.ua/storage/app/media/championships/2024-competition/ukrcup-2024/full_results.pdf

У підсумку, серед 21 області України веслувальники Львівщини посіли друге загальнокомандне місце, поступившись спортсменам з Полтавщини із невеликим відривом – на 120 очок.

«Львівщина має одну з найкращих національних шкіл веслування, зокрема це осередки в Добротворі та Наварії. Кількість представників від Львівської області у національній збірній є чи не найбільшою з-поміж усіх видів спорту: 21 спортсмен в основному складі, 3 – кандидати, 23 – у резерві збірної. Цей показник є одним з основних, який ми враховуємо при визначенні пріоритетності підтримки виду спорту», – додає начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.