Велосипедист Павло Баль – бронзовий призер Паралімпійських ігор у Парижі у гендбайку

Спортсмен посів третє місце у шосейній гонці на 56,8 км, клас H5. Він став першим українцем в історії, що виборов нагороду у цьому виді велоспорту.

Павло Баль фінішував за 1 год 37 хв 03 сек, випередивши свого найближчого переслідувача, португальця Луїса Кошту на 13 секунд. На першій та другій позиціях – нідерландець Мітч Валізе та француз Лоїк Верньо.

Для 38-річного Павла — це дебютні Паралімпійські ігри у велоспорті в кар’єрі, адже він у цій дисципліні виступає лише другий рік. Феномен Баля у тому, що він є ще й успішним лижником. Він – чемпіон світу з лижних перегонів (2022 р.) серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, учасник зимових Паралімпійських ігор 2022 року в Пекіні”, – розповідає начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хімʼяк.

До речі, Павло Баль став одним з героїв проєкту “Повернення”. Це цикл відеоісторій про медалістів та учасників найпрестижніших міжнародних змагань серед ветеранів “Ігор Нескорених” та інших світових змагань серед осіб з інвалідністю. Це розповіді про світ, де кожен крок до мети – перемога над власними обмеженнями. Серію про Павла можна переглянути тут: https://youtu.be/_KnhMR0y6dE?si=avg_w0wR8cpVVYuB