Ватерполісти Львівщини розпочали змагальний сезон

 У Львові 11-14 січня розіграли Різдвяний Кубок з водного поло. Турнір зібрав шість команд з п’яти областей України. Суперники впродовж чотирьох днів визначали найсильнішого за коловою системою.
За призи боролися юнаки та дівчата 2009 р.н., а в жіночої команди зі Львівщини «Амазонки»- КДЮСШ ім. Ю. Кутенка вікових обмежень не було.
«Цими змаганнями ми прагнули досягти кількох цілей. Перша за все – це підвищення майстерності юних ватерполістів. Також – популяризація та розвиток водного поло в Україні, підготовка до майбутніх офіційних змагань команд-учасників (а це чемпіонати України та різні міжнародні турніри). І, звичайно ж, популяризація здорового способу життя,» – розповідає головний суддя Різдвяного Кубка Євген Наумчик.
ПІДСУМКИ ЗМАГАНЬ:
  1. КІВС «Леви» (Львів) – 15 очок
  2. Збірна м. Києва – 10 очок
  3. ВК «Ужгород» – 9 очок
  4. «Амазонки»- КДЮСШ ім. Ю. Кутенка (Львів) – 7 очок
  5. «ВК Одеса» – 3 очки
  6. Збірна Харківської області – 0 очок
ІНДИВІДУАЛЬНІ НАГОРОДИ:
  • Найкращий гравець – Корж Іван (збірна Києва)
  • Найкращий воротар – Федорів Лук’ян (КІВС «Леви»)
  • Найкращий захисник – Шведов Максим (КІВС «Леви»)
  • Найкращий нападник – Бенях Данило (КІВС «Леви»)
«Я дуже задоволений цим турніром, тим, що ми можемо мати змагання під час такого важкого часу, коли у нас війна. Радий, що приїжджають люди з інших міст, з якими цікаво пограти та познайомитися. Нам найважче було грати з командою з Ужгорода,» – розповідає гравець команди КІВС «Леви» Віталій Дядюра.
Додамо, що жіноча команда «Амазонки», яка посіла четверте місце турніру, представляє обласну КДЮСШ ім. Ю. Кутенка.
«В останньому матчі ми зіграли з «Ужгородом». Мені гра дуже сподобалася. Дівчата показали свої найкращі якості, боролися до останнього і до фінального свистка не було відомо, хто ж переможе. Окрім результату (поступилися на один гол), я всім задоволений. Взагалі, у всіх іграх, крім одної, була інтрига. Ми отримали ігрову практику і буду радий, якщо нас запрошуватимуть на такі зустрічі ще,» – розповідає головний тренер ВК «Амазонки»- КДЮСШ ім. Ю. Кутенка Євген Скиба.