Богдан Гоза підкорив рекорд Європи у першому в історії важкої атлетики міжнародному онлайн турнірі

З 28 до 30 серпня цього року вперше в історії міжнародної федерації важкої атлетики (IWF) відбувся онлайн турнір з важкої атлетики (Online international Weightlifting Cup).

Заявлені спортсмени виконували свої спроби в спеціально підготовлених місцях національними федераціями кожної з країн – учасниць, із дотриманням усіх вимог та процедур. Управління протоколом змагань, суддівство та трансляція відбувалися централізовано онлайн під керівництвом IWF та організаторів турніру.

 У складі команди України змагалися 3 представники, серед яких і багаторазовий рекордсмен та чемпіон Європи та світу серед юнаків з Жидачівщини Богдан Гоза.

Наш 18-річний важкоатлет дебютував на міжнародних змаганнях серед дорослої вікової групи. У ваговій категорії до 102 кг, де змагався атлет з Львівщини, велася запекла боротьба до останніх спроб. 

У ривку Богдану підкорилися 178 кг (рекорд Європи серед юніорів), що забезпечило мале срібло змагань, а у поштовху 202 кг. З сумою двоборства 380 кг наш спортсмен фінішував 4-м, зупинившись за крок до п’єдесталу. Також була спроба штурму у ривку нового світового рекорду серед юніорів на 182 кг.

Отже, мале срібло у ривку, дебют на міжнародних змаганнях серед дорослих, юніорський рекорд Європи у ривку на 178 кг та спроба штурму нового світового рекорду – таких вихід з карантину юного важкоатлета з Жидачева!