Близько 300 пластунів Львівщини зібралися на «Святі Весни»

«Свято Весни» – це щорічна таборова зустріч пластунів Львівщини, мата якої – ознайомити молодь зі скаутським життям серед природи, допомогти здобути базові туристичні навички: розкладання намету, готування на відкритому вогні, орієнтування за картою та компасом тощо. 

Захід відбувся 18 травня у селі Зіболки Жовківського району. Організаторами є Львівський обласний пластовий центр та Пласт Львівська округа.

«Пласт — це організація, яка за понад століття своєї роботи показала силу й спроможність молоді, для якої вірність Богові та Україні це не просто красиві слова. Як і століття тому, коли 1914 року розпочалась війна, так і тепер, і в 2014 та у 2022 роках, пластуни одними з перших вступали до рядів війська. Пласт — це про певний набір цінностей, завдяки якому юнаки та юнки зможуть легко давати собі ради у найрізноманітніших ситуаціях у дорослому житті, а головне — який мотивуватиме їх своєю працею бути корисними для нашого народу. А одним з невідʼємних елементів системи пластового виховання є вишколи та табори», – стверджує керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Для учасників цьогорічної таборової зустрічі  «Свято Весни» провели активності, пов’язані з контекстом російсько-української війни. Це лекції з надання першої медичної допомоги, тактичного орієнтування, майстер-класи зі стрільби, теренові змаги з перешкодами. А також –ватра, де у пластовому колі співали українських пісень та розповідали історії про воїнів, які віддали за нас своє життя.