У межах «Шкільних ліг» на Львівщині планують охопити 50 тисяч дітей з понад 500 шкіл

В Україні стартує масштабний спортивний проєкт «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Це щорічні змагання, які популяризують види спорту, залучають школярів до регулярних занять фізичною культурою, формують лідерські якості та навчають командної роботи.
Учні змагатимуться у різних видах спорту, зокрема у черлідингу, футзалі, баскетболі, спортивному орієнтуванні та волейболі. «Шкільні ліги» реалізують у двадцяти регіонах країни. На Львівщині до проєкту планують залучити понад 500 шкіл, а це близько 50 тисяч дітей. Змагання відбудуться у кілька етапів: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський. Реєстрація учасників на перший етап триватиме до 1 лютого.
«Ми будемо адаптувати програму ігор, виходячи з реалій життя громад. Ми чітко розуміємо, що дуже мало шкіл будуть конкурентними в лігах з черлідингу та спортивного орієнтування. Тому Львівщина буде пропонувати чотири нових види спорту на вибір: це легка атлетика, кульова стрільба, теніс настільний, бадмінтон. А оскільки завданням «Шкільних ліг» є сформувати думку у школярів, що заняття спортом – це тренд, ми маємо зробити так, щоб діти почувались на рівні, почувались гідно і спроможно. І мали можливість далі вдосконалюватись у тих видах спорту, які їм до вподоби,» – додає начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.
Наше управління працюватиме над проєктом спільно з Департаментом освіти та науки облдержадміністрації, Львівським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Львівським обласним комітетом фізичного виховання МОН.
Додамо, що впродовж останніх років управління молоді та спорту активно відбудовує шкільну спортивну інфраструктуру. За 10 років біля освітніх закладів облаштували понад 400 спортивних майданчиків зі штучним покриттям та тренажерним обладнанням. Власне ці обʼєкти і стануть основним локаціями де відбуватимуться «Шкільні ліги».