У межах програми «Ліга Нескорених» понад 40 військових після травми пройшли реабілітацію у дводенному таборі (ВІДЕО)

42 військовослужбовці після поранення на вихідних взяли участь у дводенному таборі «Реабілітація туризмом 2.0», що відбувся в межах обласної програми «Ліга Нескорених». Їх супроводжували понад 20 волонтерів та рідних. Серед учасників табору – військові Центру комплексної реабілітації «Галичина», представники Миколаївської, Стрийської, Новояворівської та Львівської громад. Також серед учасників був військовий інтернаціонального батальйону з Аргентини.

«Такі проєкти – це велика відповідальність. Для більшості хлопців такий досвід – перший після поранення. Але для нас дуже важливо створити для них можливості, завдяки яким вони зрозуміють, що, як і раніше, можуть жити цікавим і насиченим життям, ставити перед собою цілі і досягати їх», – розповідає керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Проведення табору «Реабілітація туризмом 2.0» координував туристично-спортивний клуб «Манівці». Супроводжували військових волонтери Благодійного фонду «Із янголом на плечі». Табір провели вже вдруге. Планують ще неодноразово проводити такі заходи за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА.

«У їхніх очах зʼявився вогник і віра в себе, коли вони змогли піднятися на 6-тиметровий скалодром та подолати вузькі проходи печери, самотужки вийти на невеликий пагорб і насолодитися навколишніми краєвидами. Багато з воїнів планує потрапити до нас знову і тренуватись разом», – ділиться спостереженнями волонтерка Вікторія.

Як відбувся перший табір Реабілітація туризмом – читайте тут.

Нагадаємо, управління молоді та спорту Львівської ОВА започаткувало проєкт спортивних можливостей для ветеранів «Ліга Нескорених». Проєкт передбачає проведення комплексу заходів та ініціатив, спрямованих на психологічну та фізичну реабілітацію військовослужбовців та ветеранів війни, насамперед осіб з інвалідністю з їх числа, засобами фізичної культури та спорту.