Реабілітація захисників: інклюзивне тренування зі стрільби провели на Львівщині для ветеранів, які отримали поранення на війні

Захід відбувся 6 червня на базі Львівського стрілецького стенду «Школи вищої спортивної майстерності». Учасникам провели інструктаж з техніки безпеки та навчали стрільбі з гладкоствольної зброї по мішенях. Заняття проводили призерки чемпіонату Європи – сестри Олександра та Валерія Бартишеві, тренери Школи вищої спортивної майстерності та Львівського Стрілецького Братства.

Тренування відвідали понад 30 осіб: це військові ветерани, які проходять реабілітацію в Центрі комплексної реабілітації «Галичина», реабілітаційному центрі «Незламні» («Unbroken»), центрі нейрореабілітації NextStep, Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, а також члени їхніх сімей.

Спортивну подію організували у межах обласного проєкту реабілітації військових та ветеранів через спорт – «Ліга Нескорених». З моменту презентації проєкту провели 73 заходи з 15 видів спорту, які адаптовані під можливості людей з різними видами ураження. Понад 200 ветеранів з інвалідністю та військових, що проходять відновлення та реабілітацію у закладах Львівщини, уже стали учасниками «Ліги Нескорених».

«Нас сьогодні вкотре об’єднав проєкт, започаткований на Львівщині менше року тому, і який для нас є по-особливому важливим – “Ліга Нескорених”. Його екосистема сформована з метою підтримки та повноцінної реабілітації воїнів-ветеранів. Наша місія – допомогти ветеранам покращити своє фізичне та психоемоційне здоров’я, знайти нових друзів, відчути себе частиною спільноти та відновити втрачене під час служби відчуття братерства», – розповідає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Нагадаємо, що на Львівщині ветерани війни можуть обрати для себе будь-який вид спорту, який розвивають у низці обласних спортивних закладів: КДЮСШ ім. Юрія Кутенка, дитячо-юнацькій спортивній школі для осіб з інвалідністю «Галичина», Львівському регіональному центрі «Інваспорт», спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву «Веслярик», комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі імені Дмитра Сидорука та КДЮСШ «Атлет». Заняття безкоштовні та адаптовані для людей з інвалідністю, тож доступні всім.

 

Ось лише деякі з заходів, які відбулися в межах проєкту «Ліга Нескорених»:

Canoe Veteran Camp https://youtu.be/ChLbxdRLhFA?si=0ji_T9VTY1AaF1nS

Майстер-клас зі стрільби з лука https://youtu.be/aed7YsvK1K4?si=uUk7UiViSm_Q6D5t 

Тренування з боротьби самбо https://youtu.be/mC-u02x70WU?si=zHkhEeOA7lg2OGz2

Реабілітація туризмом: активний відпочинок для Героїв https://youtu.be/UopWkG4ASD8?si=q3wSOTzr_5YwVsWl 

Кубок Захисника України зі стендової стрільби https://youtu.be/o4mvGtl2e98?si=aUu5OZhe6WRjd_0C

Благодійний забіг “Спорт об’єднує” https://youtu.be/sNFgq5IDiHo?si=6NwkhMnix4uGX7Lu .