Майже 1500 спортсменок у Львові позмагалися на Суперкубку з черліденгу.

1-2 червня у Львові на велотреку навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України відбувся всеукраїнський турнір з черліденгу Cheerleading Super Cup.

Він став наймасовішим черлідинговим турніром на заході України за всю історію. У межах змагань відсвяткував своє 10-річчя й організатор заходу — клуб Lviv Angels.

Вже традиційно у Львові на змаганнях з черлідингу організовують благодійні ініціативи. Цього разу їх було відразу дві. Завдяки благодійному збору, ініційованому президенткою Львівської обласної федерації черліденгу та клубу Lviv Angels Наталею Блажко, зібрали 130 660 грн для опікового відділення центру UNBROKEN Kids.

Крім цього, запустили танцювальний челендж #steel_heart_challenge, який розпочали черлідерки Lviv Angels спільно з Українською освітньою платформою. Учасники челенджу також зможуть допомогти розвитку опікового відділення найкращого світового зразка центру UNBROKEN Kids. Адже щороку в Україні 12 тисяч дітей отримують опіки, а внаслідок війни ця проблема стала ще гострішою.

Черлідерки Львівщини на змаганнях вибороли такі нагороди:

  • Lviv Angels (у тому числі — ДЮСШ ім. Д.Оббаріуса та КДЮСШ ім. Дмитра Сидорука) — 112 комплектів нагород (золото – 41, срібло – 42, бронза – 29);
  • Nancy Dolls — 55 (золото — 28, срібло — 17, бронза — 10);
  • BeLLa — 11 (золото — 3, срібло – 7, бронза – 1);
  • Acromoves (Львів) – 9 (золото — 4, срібло — 3, бронза — 2);
  • Mavky — 7 (золото — 3, срібло – 2, бронза — 2);
  • ДЮСШ “Тризуб Плюс” (Давидів) — 5 (золото – 2, срібло — 3);
  • Fenix (Червоноград) — 4 (срібло — 2, бронза — 2).

Також на Cheerleading Super Cup змагалися спортсменки  Івано-Франківська, Рівного, Тернополя, Києва та Кам’янського.

«Цими змаганнями львівські черлідерки закрили змагальний сезон в Україні. Найсильніші спортсменки продовжують інтенсивну підготовку до чемпіонату Європи, який відбудеться 25-30 червня», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.