Змагалися та збирали кошти на лікування військових: на Львівщині відбувся чемпіонат з черліденгу

Чемпіонат України з черліденгу серед учнів та студентів відбувся у Львові на «Боско-Арені» 11-12 травня.

За нагороди змагалися понад 1500 черлідерів з 53-х провідних клубів, що представляли 14 областей України та Київ.

Черлідерки Львівської області здобули 47 комплектів нагород:

  • Lviv Angels (у тому числі — ДЮСШ ім. Дмитра Оббаріуса та КДЮСШ ім. Дмитра Сидорука): 9 золотих, 3 срібних, 8 бронзових комплектів нагород.
  • Nancy Dolls: 5 золотих, 9 срібних, 10 бронзових комплектів нагород
  • BeLLa: 2 золотих, 1 срібний комплекти нагород.

Родзинкою чемпіонату стали виступи збірних команд України у номінаціях данс, джаз та хіп-хоп. Збірні вперше представили свої номери, з якими змагатимуться на чемпіонаті Європи-2024 наприкінці червня в Осло. Серед представниць національної команди є й чимало вихованок львівського черліденгу — клубу Lviv Angels (у тому числі — ДЮСШ ім. Дмитра Оббаріуса та КДЮСШ ім. Дмитра Сидорука).

Вже традиційно на змаганнях з черліденгу збирали кошти на благодійність. Цього разу – для фонду «Revived Soldiers Ukraine». Фонд фінансує роботу реабілітаційних центрів у Львові та Ірпені, в яких під час війни приймають щоденно до 45 поранених. Revived Soldiers Ukraine також організував за власні кошти реабілітацію та протезування в США 95-ти важко поранених українських військових.

Зокрема, зібрані черлідерками під час змагань кошти скерують для виготовлення електронного протеза останнього покоління українському військовому Миколі Мельнику – лицарю ордену Богдана Хмельницького. Під час війни Микола Мельник був командиром механізованої роти Bregli 47 бригади. Під його командуванням рота однією з перших звільнила декілька кілометрів української землі на запорізькому напрямку під час великого контрнаступу в червні 2023 року. Зараз він проходить реабілітацію і протезування в США завдяки фонду «Revived Soldiers Ukraine».

«Збір коштів на дитячих змаганнях – це не лише допомога військовим. Це також виховання молоді. Діти змалечку мають розуміти реалії, у яких ми живемо, бути вдячними нашим воїнам за захист і знати, що допомогти може кожен», – стверджує керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.