Вже завтра на оновленому стадіоні СКІФ відбудуться перші легкоатлетичні змагання

У суботу, 12 вересня, на оновленому стадіоні СКІФ відбудеться Відкритий Кубок Львова з легкої атлетики. Це перші змагання, які відбудуться на стадіоні Львівського державного університету фізичної культури, що на вулиці Черемшини, після облаштування найсучасніших бігових доріжок та секторів, тому змагання відбуватимуться у тестовому форматі.

Проведення цих змагань є необхідною умовою для підготовки стадіону до сертифікації споруди відповідно до вимог Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.

“Варто зауважити, що можливість приймати офіційні легкоатлетичні змагання європейського та світового рівня згодом зробить цей об‘єкт таким, що зможе сам забезпечувати своє фінансування”, – каже начальник Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Змагання зберуть понад 120 спортсменів з різних куточків України. До програми змагань цьогорічного Кубку Львова входять чотири бігові дистанції: 150 м, 600 м, 1 миля (1609 м) та 2000 метрів із перешкодами серед чоловіків та жінок.

Нагадаємо, реконструкцію стадіону СКІФ завершили наприкінці серпня. Кошторисна вартість проєкту – понад 13 мільйонів гривень.