Львівські «Кажани» та ще три клуби створюють «Лігу чотирьох»

Українські волейбольні команди разом з білоруськими клубами створюють спільний турнір «Ліга чотирьох». Ініціатор проєкту – ВК «Барком-Кажани», який втілив в життя ідею спільного українсько-білоруських змагань після двох років підготовки та перемовин.

Як інформує пресслужба клубу, це перший проєкт такого формату на теренах України. Вчора, 21 липня, разом з білоруськими колегами «Барком-Кажани» організували онлайн-зустріч по реалізації турніру. Наразі запланували у березні провести фінальну частину змагань.

Учасники «Ліги чотирьох» — два білоруські волейбольні клуби та два українські. Білорусію у «Лізі чотирьох» представлятимуть ВК «Шахтар» з Солігорська та мінський «Будівельник» (ВК “Строитель”). Під прапором України на майданчику гратимуть житомирські «Житичі-ЖНАЕУ» та львівський «Барком-Кажани». При чому, команди змагатимуться не лише за звання переможця турніру: «Ліга чотирьох» матиме заохочувальний призовий фонд.

Ідея «Ліги чотирьох» належить президенту  ВК «Барком-Кажани» Олегу Барану. Зародилась вона ще під час перших зустрічей з білоруськими спортивними колегами. Коли «Шахтар» брав участь у львівському турнірі «Кубок Лева» у 2018 році. Завантаженість регулярними матчами та чемпіонатами дещо відтягувала старт турніру. А от в час карантину проєкт про спільний українсько-білоруський турнір нарешті отримав життя.   «

Цей турнір допоможе українському волейболу вийти на новий рівень. Ми  зможемо підвищити конкурентність українських волейбольних клубів на світовій арені. Разом з цим наші вболівальники отримають можливість слідкувати за щораз кращим волейболом», – підсумував  президент ВК «Барком-Кажани» Олег Баран.

Формат «два на два» теж тимчасовий. За прогнозами ініціаторів турніру, в майбутньому кількість учасників однозначно збільшуватиметься.