Віктор Легкодух здобув пʼять медалей Ігор сильних духом серед військових ветеранів

Ігри сильних духом (STRONG SPIRIT’S GAMES) – це перші міжнародні змагання військових ветеранів з тяжкими пораненнями, започатковані та проведенні Україною! Цей потужний захід відбувся в Іспанії у Мадриді в рамках фестивалю STRONG SPIRIT’S GAMES. 

У складі збірної України виступали 50 спортсменів. Вони здобули найбільшу кількість нагород, змагаючись із командами США, Естонії, Ірландії та Нідерландів. 

Спортсмени змагалися в шести дисциплінах: жим лежачи (два види), гребний тренажер (два види), аеробайк, ривок гирі.

Представник Львівщини Віктор Легкодух здобув пʼять нагород:

  • 1 місце – жим на максимум 
  • 1 місце – жим на кількість за 1 хвилину
  • 2 місце – жим сидячи двох гирь по 16 кг (на кількість за 2 хвилини)
  • 3 місце – веслування на лижному тренажері на 100 метрів 
  • 3 місце – веслування на лижному тренажері за 100 секунд

Віктор Легкодух – амбасадор “Ліги Нескорених”, підполковник ЗСУ, офіцер Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, ветеран Збройних Сил України. Він – багаторазовий призер міжнародних ветеранських змагань «Invictus Games», «Warrior Games», чемпіон світу зі штовхання ядра.

“Доречі, зустрітися з Віктором, поспілкуватися, а також отримати від нього цінні поради та досвід ви зможете на Кубку Воїнів з легкої атлетики. Змагання відбудуться вже цієї суботи на стадіоні “Скіф” та розпочнеться о 10:30”, – додає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хімʼяк.