Понад 20 проєктів, спрямованих на національно-патріотичне виховання молоді, провели на Львівщині цьогоріч

Це заходи з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності. Уже реалізували 24 проєкти, 4 ще тривають та 9 проведуть до кінця листопада. Серед них  –  національно-патріотичні вишколи й табори, виставки зброї, навчання з різних видів військового спрямування тощо. Ці заходи, організовують у межах програми “Молодь Львівщини”. 

Також Львівщина цього року прийняла у себе два заходи спрямовані на утвердження української національної та громадянської ідентичності всеукраїнського рівня, зокрема:

 

  • всеукраїнський семінар-тренінг “Співпраця” для представників усіх обласних адміністрацій, які відповідають за сферу утвердження української національної та громадянської ідентичності;
  • всеукраїнський вишкіл “Гвардієць” для 130 молодих людей, що відбувся вперше в історії. Завдяки спільним зусиллям Міністерства молоді та спорту України, Національної гвардії України, та управління молоді та спорту Львівської ОВА.

 

Про ці проєкти  говорили 16 жовтня на засіданні Координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності. Участь у заході взяли представники молодіжних організацій, громадських об’єднань та державних структур.  Такі зустрічі сприяють зміцненню співпраці між організаціями та державними структурами, спрямованої на утвердження української ідентичності серед молоді.

 

“Ми бачимо, як важливо сьогодні підтримувати нашу молодь, яка є основою майбутньої незалежної України. Хочу подякувати усім захисникам і захисницям за можливість провадити нашу роботу. Шануймо пам’ять тих, хто віддав своє життя за нашу Свободу та Незалежність, серед яких і член Координаційної ради попереднього складу, Герой України – Тарас Бобанич (Хаммер)”, – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

 

“Я втішений тим фактом, що неурядові організації також активно працюють у напрямку утвердження української національної та громадянської ідентичності. Це дуже важлива робота, яка має потужний вплив на нашу молодь та суспільство в цілому. Ми вже провели чимало заходів, і будемо раді почути ваші свіжі ідеї, пропозиції або зауваження, щоб удосконалити нашу спільну роботу. Ваші думки та ініціативи для нас надзвичайно цінні, тому запрошуємо до активного діалогу і співпраці. Разом ми зможемо досягти ще більше”, – підсумував заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.