Молодь Львівщини відвідала патріотичний вишкіл «Вільні, бо Сильні»

Цими вихідними перед днем створення Української повстанської армії Львівська обласна організація Спілка Української Молоді в Україні провела патріотичний вишкіл «Вільні, бо Сильні». Захід відвідали майже півсотні людей.

Вишкіл складався не лише з теоретичної частини: лекцій з тактичної медицини, зброєзнавства та правил безпечної поведінки з міннопідривними пристроями, але й всі учасники мали змогу на практиці вдосконалити отримані знання з тактичної медицини, індивідуальної стрілецької та вогневої підготовки, опрацювали тактичні сценарії евакуації поранених та пересування в умовах бойових дій.

Вишкіл проводили інструктори з бойовим досвідом зі спортивно-патріотичного товариства «Шквал», що дало змогу учасникам заходу з різних куточків Львівщини поспілкуватися та поставити запитання безпосереднім учасникам бойових дій сучасної війни росії проти України.

 «Я знаю і пишаюся тим, що є нащадком вільних козаків, січових стрільців та воїнів УПА, я хочу бути гідною теперішніх захисників України, тому мені було принципово виконати все, що від нас хотіли інструктори, я дуже старалася, можна сказати – понад силу», – зазначила учасниця вишколу Соломія Ничипорчук, батько якої воює з 2022 року.

Для всіх учасників вишколу члени ЛОО СУМ в Україні провели урочисту збірку, на якій вшанували хвилиною мовчання всіх захисників та захисниць, які полягли, боронячи Україну від російських загарбників.

За словами голови організації Наталії Терещенко, такі вишколи надважливі в час війни на винищення української нації. Вона каже: «Жоден учасник точно не залишився байдужим, бо кожен зміг відчути на собі, що відбувається зараз в місцях активних бойових дій. Окрім того, всі ми усвідомлюємо важливість уміння діяти в екстремальних ситуаціях в будь-якому місті України».

Захід реалізовано ЛОО Спілки Української Молоді в Україні за фінансової підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА, в межах програми «Молодь Львівщини».