«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»: Львівщина готується до нового сезону змагань

На Львівщині до 30 жовтня триває реєстрація на новий сезон наймасштабнішого у країні спортивного проєкту для школярів – “Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги”. Він передбачає, що команди впродовж року змагатимуться у різних видах спорту на пʼяти етапах змагань: починаючи від шкільного і закінчуючи всеукраїнським.

Сьогодні у Львівській ОВА відбулась Zoom-нарада організаційного комітету щодо реалізації фізкультурно-оздоровчих заходів та змагань у межах проєкту. Нарада пройшла за участі керівників структурних підрозділів Львівської ОВА, голів РДА та запрошених осіб.

Під час заходу підбили підсумки минулорічного сезону, в якому Львівщина посіла друге місце серед усіх областей України, здобувши нагороди у черліденгу та волейболі серед дівчат та юнаків. 

«Минулого року Львівщина показала відмінні результати, ставши єдиною областю, яка виборола весь комплект нагород у загальнонаціональних фіналах. У новому сезоні ми очікуємо на ще більше учасників та розширення кількості видів спорту», – прокоментував заступник голови ЛОДА Іван Собко.

Нагадаємо, що цьогоріч організатори збільшили кількість видів спорту, в яких змагатимуться школярі: додали гандбол, регбі-5 та футзал серед дівчат. А також – розширили вікові категорії учасників: братимуть участь діти 5-9 та 9-11 класів.

Відтак, шкільні ліги відбуватимуться в таких категоріях:

  • Баскетбол – юнаки (учні 5-9 та 9-11класів) та дівчата (учні 5-9 та 9-11 класів)
  • Волейбол – юнаки (учні 5-9 та 9-11 класів) та дівчата (учні 5-9 та 9-11 класів)
  • Гандбол – змішані команди (юнаки та дівчата) учні 5-7 класів
  • Регбі-5 – змішані команди (юнаки та дівчата) учні 5-7 класів
  • Спортивне орієнтування – юнаки (учні 5-9 класів) та дівчата (учні 5-9 класів)
  • Футзал – юнаки (учні 5-9 та 9-11 класів) та дівчата (учні 5-9 та 9-11 класів)
  • Черліденг – змішані команди (юнаки та дівчата), категорія А (професіонали) та категорія Б (початківці)

«Минулоріч шкільні ліги зібрали близько 300 тисяч дітей зі всієї України. Зі своєї, сторони ми, як організатори, виконали усі зобов’язання перед учасниками обласного етапу: найкращі спортивні зали, максимальний медійний супровід, зіркові гості на фіналах, круті нагороди, сучасне спортивне обладнання та інвентар для команд-фіналістів, повне забезпечення участі у національному фіналі», – каже начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хімʼяк.

Амбасадорами проєкту в новому сезоні у Львівській області є видатні спортсмени світового рівня: паралімпійський чемпіон з тенісу настільного Віктор Дідух, бронзовий призер чемпіонату світу з футзалу Михайло Зварич, призерка чемпіонату світу, чемпіонка Європи, учасниця Олімпійських Ігор з боротьби вільної у Парижі Оксана Лівач, чемпіонка Європейських ігор та призерка чемпіонату Європи з веслування Валерія Терета та фіналістка Олімпійських ігор у Токіо й призерка юнацької Олімпіади – гімнастка Христина Погранична.

Реєстрація команд триває за посиланням: https://scl.gov.ua/.