Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики “Багірочка-2024″ відбувся на Львівщині

Змагання організували 27-29 вересня у залі навчально-спортивної бази літніх видів спорту міністерства оборони України.

Майже 600 гімнасток змагалися в індивідуальній програмі та 33 команди – в групових вправах. Це спортсменки з 45 клубів із 19 міст України.

Участь у турнірі взяла і восьмирічна Олександра Паскаль, яка займається художньою гімнастикою чотири роки. У травні 2022 у дачу сім’ї на Одещині влучила російська ракета. 15 днів дівчинка провела у комі, ногу довелось ампутувати. Попри це, юна грація продовжує займатися улюбленим видом спорту і її знають не лише в Україні, а й за кордоном.

“Олександра постраждала від злочинних дій росіян, але їй зовсім не пасує слово «жертва». Вона — чемпіонка, символ стійкості, незламності і наполегливості. Вона смілива, працьовита, орієнтована на результат. Сьогодні Олександра у Львові на турнірі з художньої гімнастики «Багірочка», який спільно з обласною федерацією проводимо уже кілька років поспіль. Думаю, не знайдеться в світі жодної медалі, жодного ордену, який би гідно винагородив зусилля і старання Олександри та її рідних”, – каже Роман Хімʼяк, начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації.

Додамо, що всі учасниці “Багірочки-2024″ отримали медалі, кубки, дипломи та подарунки.