Львівському осередку ФСТ «Динамо» України – 85 років!

21 вересня 2024 року виповнюється 85 років Львівській обласній організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України.

Організація об’єднує всі колективи фізичної культури та спорту правоохоронних органів області.

З часу незалежності в організації діє 68 первинних організацій, у тому числі КДЮСШ «Атлет», КДЮСШ ім. Дмитра Сидорука, гірськолижна школа, команда майстрів з водного поло.

Фізкультурно-спортивну діяльність забезпечує колектив з понад 50 тренерів-викладачів. У різні роки до складу тренерського колективу входили 55 Заслужених тренерів України.

За період 1991-2024 років виконали нормативи Заслуженого майстра спорту України та Майстра спорту України міжнародного класу 181 динамівець Львівщини.

Серед львівських динамівців, які своїми спортивними здобутками прославили Незалежну Україну, боксери Андрій Котельник і Олександр Усик, фехтувальниці Яна Шемякіна і Ксенія Пантелєєва, борці Андрій Стаднік, Оксана Лівач, Юлія Ткач і Алла Черкасова, представники стрільби з лука Катерина Палеха і Маркіян Івашко, кульова стрільба – Роман Бондарук, важкоатлет Ігор Шимечко, та інші.

Команда майстрів з водного поло, яка була заснована у 1949 році, багаторазові чемпіони та володарі кубку України. Серед вихованців команди олімпійський чемпіон XX літніх ігор Вадим Жмудський, бронзові призери XXIV Олімпійських ігор Микола Смірнов і Віктор Берендюга. На XXVI Олімпіаді в Атланті виступали Олексій Єгоров, Вадим Скуратов, Дмитро Андрєєв, Олександр Потульницький та Вадим Рождественський.

Організація за своїми спортивними здобутками є однією з провідних спортивних організацій Львівщини та найпотужнішою в структурі ФСТ «Динамо» України. Її діяльність спрямована на виконання Держаних програм з розвитку фізичної культури та спорту.

Львівська обласна організація «Динамо», має найпотужнішу матеріально-технічну базу на Львівщині та в системі «Динамо» України: це 6 спортивних об’єктів, із них 4 спортивні бази олімпійської підготовки, а саме: спортивний комплекс по вул. Янева, 10, водний басейн на вул. Стуса, 4, палац спорту з басейном по вул. Вітовського, 53, база зимових видів спорту в лісопарку «Знесіння», спортивно-оздоровча база в місті Моршин, навчально-спортивна гірськолижна база в смт. Славсько.

На спортивних спорудах організації проводяться всеукраїнські та міжнародні змагання з олімпійських та неолімпійських видів спорту, спортивні заходи з адаптивних видів спорту серед ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми чи захворювання, виконуючи свої військові обов’язки.

Останнім часом щорічно проводились відкриті тренування та змагання в межах проєкту «Ліга Нескорених» з таких видів спорту, як стрільба з лука, кульова стрільба, боротьба вільна, бокс і важка атлетика серед військовослужбовців та ветеранів Сил оборони України, а також добровольців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання своїх службових обов’язків в зоні бойових дій.

Також на спортивних базах «Динамо» проводять реабілітаційні заходи для поранених військовослужбовців.

Динамівці Львівщини, долаючи труднощі і негаразди, виконують статутні завдання Товариства, і надалі примножують спортивну славу України.

Адже «Динамо»  – це сила в русі і єдності.