Новозбудований Пластовий центр та всеукраїнська конференція: як скаути Львівщини відкрили новий Пластовий рік

Новий сезон пластових вишколів та занять для пластових осередків Львівщини відкрили 21 вересня. Цьогоріч подія особлива, адже відбулася у новому приміщенні Львівського обласного пластового центру імені доктора Олександра Тисовського, що на вулиці Івана Франка, 156. Також тут провели першу конференцію пластових центрів України. 

Захід відвідали 450 осіб. З-поміж чималої кількості почесних гостей були присутні: начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький,  міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, голова Пласту у світі Мирон Спольський,  проректорка зі стратегічного розвитку УКУ Опацька Софія та голова Пластової Ради в Україні Станіслав Андрійчук.

Пласт — це українська скаутська організація, яка займається вихованням спроможної молоді через активний відпочинок, навчання та громадську діяльність. Відкриття Пластового року є однією з ключових подій для молодіжного руху в Україні, під час якої відзначають вихованців та дорослих волонтерів, а також налаштовуються на продуктивний рік.

Львівський обласний пластовий центр заснували у червні 2021 року. Відтоді пластові осередки відкрилися в Дашаві, Пустомитах, Сколе, Східниці, Моршині, Бродах, Трускавці, Радехові, Мостиськах. Загалом у нашій області діє 32 осередки організації. 

Нове приміщення Львівського обласного пластового центру має площу 200 кв. метрів. Тепер у підпорядкуванні скаутів є офіс, два конференц-зали, невелика кухня, комірка, переговорна та гардеробна. Кошти на облаштування виділили з обласного бюджету. Нагадаємо що Пластовий центр – це комунальний заклад Львівської обласної ради у галузевому підпорядкуванні управління молоді та спорту.

“На сьогодні Пласт Львівської області налічує більш як 4500 членів, що є найбільше серед усіх областей України. Тішить, що для активної та проукраїнської молоді на Львівщині тепер зʼявилася ще одна локація для розвитку, творчості та спілкування. Уже сьогодні в пластовому центрі говорили про роль цієї організації в розвитку громади та про дієві інструменти її підтримки”, – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хімʼяк.