Сергій Калитюк та Дмитро Козак – переможці Іnvictus Germany – 2024

Це триденний спортивний захід, у якому взяли участь представники восьми країн: Німеччини, США, Великобританії, Франції, Нідерландів, Бельгії, Естонії, України.

Учасники визначали найсильніших у чотирьох видах спорту: волейбол сидячи, настільний теніс, веслування на тренажері та велоспорт на тренажері.

Україну на змаганнях представляли 18 ветеранів війни, яких відібрали серед учасників національних збірних Ігор Нескорених попередніх років. Серед них і четверо представників Львівщини: Павло Лучків, Сергій Калитюк, Дмитро Козак та Панченко Роман.

Сергій Калитюк та Дмитро Козак вибороли золоті медалі у змаганнях з настільного тенісу в одиночному розряді у своїх категоріях.

Також Дмитро та Сергій спільно завоювали золото у парному розряді.

Роман Панченко посів друге місце у веслуванні на тренажері.

Павло Лучків брав участь у змаганнях з настільного тенісу та велоперегонів на тренажері. 

«Спорт – це потужна фізична та психологічна реабілітація для військових ветеранів, і це розуміють у всьому світі. Саме тому ми й на Львівщині створили проєкт спортивних можливостей для наших воїнів – “Ліга Нескорених”. Нагадую, що безкоштовно можна займатися будь-яким адаптивним видом спорту, який розвивають у низці обласних спортивних шкіл. Запрошуємо доєднатися», – каже начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.