Львівська обласна організація Спілки Української Молоді в Україні провела обласний виховно-відпочинковий табір “Воїни світла”.

Табір присвятили захисникам України, відповідно гутірки торкалися історії боротьби України, сучасної української армії, стрілецької зброї в ЗСУ.

Дружинники разом з юнацтвом плели маскувальну сітку, підписували листівки військовим на фронт і в госпіталі.

Також, разом з гутіркою про інформаційну безпеку, таборовики на конкретних прикладах розібрали, як прослуховування російської музики та підписка на російських лідерів думок монетизується у ворожі ракети.

Окремою складовою сумівських таборів завжди є катехизація та проведення Служби Божої.

Окрім того, учасники табору мандрували на гору Маківку, відпочивали на ріці, гартувалися під час спортивних розваг, танцювали банси, а вечорами палили ватру та співали українських пісень.

“Мені дуже сподобалася мандрівка на Маківку та той день, коли ми тренувалися зі зброєю, це було дуже відповідально” – зазначив юнак зі Львова Остап Петраш.

Зі слів голови Львівської обласної організації СУМ в Україні Наталії Терещенко, яка була головною виховникинею табору, юнацтво із захопленням слухало про силу та мужність наших воїнів, про жертовність Василя Сліпака, Гриця Добоша, Дмитра Сидорука, Юрія Руфа, Ірини Цибух та ін.

“Такі гутірки читати нелегко, але ми мусимо пам’ятати й нагадувати, мусимо робити все, що можемо, для наближення нашої перемоги”, – додає Наталія Терещенко.