Два молодіжні центри на Львівщині отримають грантову підтримку

Кошти спрямують для створення сучасних приміщень та реалізації програмної діяльності від програми «Мріємо та діємо».

Підтримка Тростянецького молодіжного центру та Молодіжного центру «Вперед і Вгору» Добросинсько-Магерівської територіальної громади складатиметься з двох частин: 

  • поліпшення фізичної інфраструктури – ремонт приміщення молодіжного центру, щоб воно було доступним і безбар’єрним, 
  • та програми підвищення спроможності команди молодіжного центру надавати якісні та релевантні послуги молоді. 

У рамках реалізації проєкту «МолодьТуТ: cтвори простір молодіжних перспектив» програми «Мріємо та діємо» вони отримають грантову підтримку на оновлення приміщення під молодіжний центр (500 $ на 1 кв.м.), а також на програмну діяльність у розмірі 25000 $. Консультаційну та менторську підтримку центрам надав Львівський обласний молодіжний центр. 


«Молодіжний центр “Вперед і Вгору”, молодь та молодіжна політика громади розвивається, живе та зростає. Ми зробили черговий важливий крок для того, аби дім для молоді – молодіжний центр “Вперед і Вгору” наповнювався новими сенсами, ставав ще вагомішим, а молодь отримувала нові якісні можливості для себе. Працюємо та розвиваємось попри все. Фундаментально важливим та абсолютно новим для нас стане участь у проєкті “МолодьТуТ: cтвори простір молодіжних перспектив” програми “Мріємо та діємо”, де спільно ми відкриємо нові горизонти та сенси», – поділилася враженнями керівниця молодіжного центру «Вперед і Вгору» Добросинсько-Магерівської територіальної громади Наталія Лупій. 


Частиною реалізації проєкту є також тривалий навчальний курс, що спрямований на вдосконалення та розвиток компетентностей молодіжних працівників, який пройдуть команди молодіжних центрів, із постійною підтримкою менторів. Процес навчання включає кілька етапів: серію тренінгів, консультацій та надання фінансових ресурсів для реалізації заходів у молодіжних центрах, безпосередньо пов’язаних з темами навчального курсу. 


«Надзвичайно важливо, щоб молодь мала можливість розвиватися, брати участь у всіх ініціативах та творити суспільні зміни в своїй громаді. Подавши заявку на участь в проєкті “Молодь ТуТ” і впродовж усіх етапів відбору, наша команда була дуже схвильована і водночас запалена вогником надії, який після оголошення результатів перетворився на справжнє, потужне полумʼя, яке здатне запалювати серця. Дізнавшись про перемогу, відчувши майже всі емоції одночасно, з силою зупинивши тремтіння в руках і нарешті остаточно зрозумівши, що ми це зробили, першою думкою промайнули обличчя, наповнені схвильованим очікуванням, на яких щирі посмішки і радість в очах говорили самі за себе», – поділилась своїми першими емоціями після отримання результатів відбору проєктної заявки керівниця Тростянецького молодіжного центру Христина Пʼясецька. 

 

«Ми дуже раді, що ще більше молодіжних центрів на Львівщині стане сучасними та наповненими всім необхідним для надання якісних послуг молодим людям. Раді, що змогли надати правильні консультації командам центрів, котрі перемогли в конкурсі. Для нас це дуже важливо, адже сучасні молодіжні центри в громадах області – це наш стратегічний пріоритет. Разом з управлінням молоді та спорту Львівської ОВА надалі продовжуємо здійснювати адвокаційні кампанії для органів місцевого самоврядування, щоб молодіжних центрів було ще більше. Програма “МолодьТуТ” сьогодні оголосила ще один конкурс для молодіжних центрів. Закликаємо подаватись ті центри, якім потрібна допомога в облаштуванні та ремонту своїх приміщень. Деталі за посиланням: http://surl.li/uoopg», – наголосив т.в.о. директора Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса. 


Проєкт «МолодьТуТ: cтвори простір молодіжних перспектив» програми «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства СШA з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.