Понад 700 тисяч гривень залучила молодь Золочева на облаштування молодіжного простору

Облаштування вуличного простору проводитимуть в рамках проєкту «Залучення молодих чоловіків та жінок до процесу відновлення України через проведення молодіжних обмінів» за підтримки ВідНОВА.UA. 


Цю можливість реалізують завдяки відбору проєктної заявки, поданої «Золочевом Відродженим» спільно з молодіжним центром «Підйом» Золочівської міської ради.


«Команда проєкту «Під крилом» увійшла до третьої хвилі молодіжних обмінів по Україні, реалізація якої розпочнеться у середині вересня 2024 року за підтримки ВідНОВА.UA. Цей проєкт дасть молоді можливість міжкультурного обміну, вивчення історії нашої місцевості, набуття нових знайомств, а сам простір буде сприяти розвитку місцевої молоді у громаді, їхньому активному дозвіллю та появі доступного місця, де вони зможуть залучати тренерів для неформальної освіти», – повідомила керівниця КЗ «МЦ «Підйом» Марко Христина.


Вуличний молодіжний простір облаштують на подвір’ї Палацу культури імені Ігоря Білозора. Там створять майданчик для перегляду кінофільмів, арттерапій, практик з психологом, неформальних зустрічей, творчих та літературних вечорів та настільного тенісу. Також доукомплектують терасу та туалет для людей з інвалідністю, облаштують накриття над сходами та проведуть інші роботи для зручності відвідувачів центру!


Проєктом передбачено часткову роботу у приміщенні та облаштуванні вуличного простору. Молодь, яка приїде на обмін у Золочівську ТГ Львівської області, буде не лише задіяна у відновлювальних роботах, а й зможе взяти участь у міжкультурному обміні, що дасть можливість учасникам дізнатися про культурну спадщину нашого регіону.


Молодіжний центр «Підйом» засновано Золочівською міською радою у партнерстві з Львівським обласним молодіжним центром, управлінням молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації, громадською організацією «Платформа Ініціатив «Теплиця»», благодійним фондом «Рокада» за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).