Олександр Зайцев та Валерія Терета – у призах чемпіонату Європи з веслування

Чемпіонат Європи з веслування на байдарках, каное, параканое та на дошці стоячи з 13 по 16 червня тривав в угорському Сегеді. 

Участь у змаганнях на байдарках та каное взяли спортсмени з 36 країн. Львівщину представляли п’ятеро спортсменів: Валерія Терета, Олександр Зайцев, Віталій Брезіцький, Віталій Вергелес, Василь Смілка.

Спортсмен Львівщини Олександр Зайцев переміг у змаганнях на байдарках одиночках на 200 м. Атлет є представником львівської обласної Школи вищої спортивної майстерності.

Валерія Терета – віцечемпіонка Європи у веслуванні на каное на 5000 м. Спортсменка на змаганнях представляє Навчально-спортивну базу літніх видів спорту МОУ та є вихованкою Львівського фахового коледжу спорту та СДЮСШОР «Веслярик».

«Веслування є одним з пріоритетних видів спорту на Львівщині. До основного та резервного складів національної збірної команди входить 47 представників області. Цей показник є одним з найкращих з-поміж усіх видів спорту. З нашого боку намагаємося рівноцінно забезпечувати два напрямки: розвиток масовості у цьому виді спорту та підтримку спортсменів, які працюють на рівні спорту вищих досягнень», – стверджує начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.