Паралучники Львівщини вибороли медалі чемпіонату Європи

Національна збірна України зі стрільби з лука серед спортсменів з інвалідністю взяла участь у чемпіонаті Європи, який з 18 до 24 травня тривав у Римі (Італія).

У змаганнях взяли участь паралучники з 26 країн, зокрема й шестеро українських паралімпійців.  Львівщину представляли Іван Дзядик та Сергій Атаманенко.

Наші спортсмени здобули такі нагороди чемпіонату Європи: 

Атаманенко Сергій та Дзядик Іван у стрільбі з блочного лука в чоловічій команді (не паралімпійська програма) здобули бронзу. За медаль лучники боролися зі суперниками з Румунії та перемогли їх.

Дзядик Іван здобув срібну нагороду в стрільбі з блочного лука в індивідуальній програмі серед чоловіків. 

«Вітаємо лучників та їхніх тренерів з нагородами. Спортсмени представляють львівський регіональний центр “Інваспорт”. Тренерами Атаманека Сергія є Марія Гавелко та Дмитро Львовский, а Івана Дзядика – Юрій Бучак», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Додамо, що Іван Дзядик не лише сам є успішним параатлетом, а й тренує дітей у Городоцькому міському центрі “Спорт для всіх”. Також, у межах проєкту “Ліга Нескорених” він проводить заняття для наших військових, які проходять лікування та відновлення у центрі комплексної реабілітації “Галичина”, що у Великому Любіні.