«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»: визначили переможниць обласних змагань з баскетболу серед дівчат

У Львівській області відбулися фінальні ігри IV етапу змагань з баскетболу серед дівчат в рамках проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Це наймасштабніші в Україні змагання серед школярів. Команди визначають найсильніших у п’ять етапів. Уже відбулися шкільний, територіальний та районний, зараз триває обласний етап, а попереду – всеукраїнський.

В обласних змаганнях з баскетболу серед дівчат взяли участь 8 команд з усіх районів Львівщини та Львова, які перемогли на районному етапі шкільної ліги. Це учні таких навчальних закладів: Ліцей №2 Дрогобицької міської ради, Поморянський ЗЗСО І-ІІІ ст., Рогізненський ЗЗСО І-ІІІ ст., Воютицький ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Ігоря Добровольського, Опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 м. Ходорів, Ліцей №66 ЛМР, ОЗЗСО І-ІІІ №1 ім. Івана Франка м. Кам’янка-Бузька, Соснівський ліцей. Загалом за звання найсильніших в області змагалися понад 120 учениць.

До четвірки найсильніших команд, які претендували на найвищі нагороди потрапили: 

  1. Опорний ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 м. Ходорів;
  2. Ліцей №66 ЛМР;
  3. ОЗЗСО І-ІІІ №1 ім. Івана Франка м. Кам’янка-Бузька; 
  4. Соснівський ліцей.

У фінальній грі перемогу здобули баскетболістки Ліцею №66 ЛМР, друге місце посіла команда Соснівського ліцею, третє – учениці Опорного ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 м. Ходорів.

Переможниці обласного етапу шкільної ліги з баскетболу представлятимуть Львівщину на всеукраїнських змаганнях.

«Уже в понеділок 20 травня відбудуться фінальні обласні змагання зі спортивного орієнтування. Команди змагатимуться у Львові на базі обласної дитячо-юнацької спортивної школи. Згодом визначать найсильніших школярів Львівщини у футзалі, черліденгу та волейболі серед юнаків та дівчат», – розповів начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.