Для військових та ветеранів війни провели майстер-клас з кульової стрільби

Захід відбувся на навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України. Спробували себе у кульовій стрільбі військовослужбовці та ветерани, які проходять реабілітацію у Львівському міжрегіональному центрі соціальної трудової та медичної реабілітації інвалідів та Національному реабілітаційному центрі «Незламні».

Учасники тренування стріляли з пневматичної зброї: пістолетів та гвинтівок.

Ініціатором майстер-класу був т.в.о. директора КДЮСШ №1 Назар Кузик. А знаннями ділилися тренери дитячо-юнацької спортивної школи Любов Шабат, Олена Шершньова, Вікторія Царенко та Роман Коневич. 

Подію організували в межах «Ліги Нескорених» – проєкту управління молоді та спорту Львівської ОВА, націленого на фізичну та психологічну реабілітацію військових через спорт.

«Нагадаємо, що проєкт «Ліга Нескорених» діє в області з серпня 2023 року. Він передбачає проведення відкритих тренувань, змагань з різних видів спорту, покращення спортивної інфраструктури відповідно до потреб наших захисників та захисниць. Заняття доступні і для людей з інвалідністю, і для здорових», – зазначає начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Безкоштовні тренування з адаптивних видів спорту для військових ветеранів у межах «Ліги Нескорених» уже проводять у Дитячо-юнацькій спортивній школі для осіб з інвалідністю «Галичина», Львівському регіональному центрі «Інваспорт» та в Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі імені Юрія Кутенка. До проєкту планують залучити й інші спортивні школи області.