На Львівщині працюють над запуском проєкту «Ліга Нескорених»

Управління молоді та спорту Львівської ОВА працює над запуском проєкту з розвитку адаптивного спорту для військових та ветеранів «Ліга Нескорених».

Запуск проєкту анонсував керівник управління Роман Хім‘як після проведення у Львові національного відбору на міжнародні «Ігри Нескорених».

«Національний відбір на «Ігри Нескорених» — це свято сили духу й витривалості. Проте це свято триває лише кілька днів. І отримує велике продовження лише для двох десятків ветеранів, які мають змогу увійти до складу національної збірної. А їх є сотні й тисячі — тих, хто хоче тренуватись, вдосконалюватись, реалізовувати себе в паралімпійському спорті. Дуже важливо створити для них можливості та вектори для розвитку у цій сфері, на що буде спрямований цей проєкт», — повідомив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім‘як.

За його словами, для підтримки воїнів Львівщини, які хочуть займатись спортом, у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту управління вже кілька років працює над розвитком адаптивного спорту. Зараз цей напрям планують розширити, запустивши проєкт «Ліга Нескорених».

Проєкт включатиме комплекс заходів та можливостей, які діятимуть для воїнів та ветеранів Львівщини. Це, зокрема, розвиток відповідної інфраструктури, проведення відкритих тренувань, організація серії обласних змагань впродовж року.

«А згодом цей досвід, сподіваємось, масштабують на національний рівень. Презентація проєкту — вже незабаром», — зазначив Роман Хім‘як.