Управління молоді та спорту Львівської ОВА оприлюднило переможців конкурсу молодіжних проєктів

Сьогодні, 24 березня, відбулось підсумкове засідання конкурсної комісії з визначення переможців цьогорічного конкурсу проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства. Вони отримають фінансову підтримку у межах обласної програми «Молодь Львівщини», яку реалізовує управління молоді та спорту Львівської ОВА.

На конкурс молодіжних проєктів цьогоріч подали 52 конкурсних пропозицій від 26 громадських організацій. За підсумками оцінювання переможцями визначили 19 громадських організацій, які реалізують 24 проєкти. Серед поданих проєктів найпоширеніший напрям – національно-патріотичне виховання. У цьому напрямі реалізують 13 проєктів. На другому місці – активізація залучення молоді до процесів ухвалення рішень. Тут переможцями стали 6 проєктів.

Крім цього, у сфері розвитку мережі молодіжних центрів та просторів переможцями стали 4 проєкти та 1 прєкт спрямований на підвищення культури волонтерства серед молоді.

«Ніхто не зробить для молоді такі цікаві проєкти, як сама молодь. Наше завдання – підтримати їх ідеї та задати вектор. Сучасну молодь цікавлять різні ніші – від вишкільних таборів до молодіжних бізнес-клубів. Апліканти проєктів поставили перед собою високі цілі, що сприятимуть всесторонньому розвитку молоді, тому сподіваємося, що навіть ті, хто не отримає фінансування, все ж зможуть реалізувати задумане», –  наголошує начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Відкритий захист конкурсних пропозицій відбувся 22 березня у Львівській ОВА. На ньому представники громадських організацій презентували мету, цілі, бюджет та очікувані результати від реалізації проєкту.

«При оцінюванні проєктів ми зважали на чотири основні критерії: відповідність проєкту меті конкурсу, реалістичність досягнення і значущість очікуваних результатів, очікувана ефективність використання бюджетних кошті та рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення для виконання проєкту, – пояснює Роман Хім’як.

Нагадаємо, що загальна сума підтримки конкурсних пропозицій становить 1 500 000 грн. Ознайомитись з рішенням конкурсної комісії та переліком проєктів-переможців можна за посиланням.