У Миколаївській громаді розпочинають роботу зі створення молодіжного центру

Представники управління молоді та спорту Львівської ОВА та Львівського обласного молодіжного центру учора зустрілись з керівництвом Миколаївської міської ради. Під час неї обговорили можливість створення молодіжного центру у громаді як комунального закладу. Фахівці молодіжної політики області представили пропозицію і бачення, яким має бути молодіжний центр, а також, яку партнерську підтримку готові запропонувати цій громаді.

«Ваша громада є одна з тих, де є активна молодь. За останні 2 роки вони здійснили великий стрибок у розвитку молодіжної політики. Миколаївська молодіжна рада є зразком для інших молодіжних рад області. Команда разом з Львівським обласним молодіжним центром їздить в інші громади, щоб навчати та передавати свій досвід іншим молодим людям», – зазначив в.о. начальника відділу молодіжної політики управління молоді і спорту ЛОВА Тарас Назарків.

За словами Івана Сапси, т. в. о. директора Львівського обласного молодіжного центру, Миколаївська громада, з точки зору молодіжної політики, є однією з найбільш дієвих у Львівській області. Якщо молодь матиме належний простір для зустрічей та розвитку, проведення подій, координацію та підтримку — результати вражатимуть не лише область, а й всю країну. 

«Наше бачення співпадає з баченням мера міста про те, що молодіжний центр потрібен громаді і в першу чергу молодим людям з Миколаєва. Разом дійшли до того, що така комунальна установа найближчим часом буде створена за нашої активної участі», – зазначив Іван Сапса.

Нагадаємо, раніше таку ж зустріч проводили з керівництвом Рава-Руської та Комарнівської громад. Розвиток мережі молодіжних центрів є одним з пріоритетних завдань управління молоді та спорту Львівської ОВА на цей рік. 

 

«Дякую голові обласної державної адміністрації Максиму Козицькому за те, що ініціював та впроваджує в життя нові підходи до спілкування з молоддю та розвитку молодіжної політики. Я займався молодіжною політикою досить довгий період та очолював районний відділ, який займався цією політикою. Те, що я сьогодні почув на зустрічі, для мене це досить хороший сигнал для поступу вперед», — зазначив Андрій Щебель, міський голова Миколаєва.