На бачив ремонту понад півстоліття: на Яворівщині завершують реконструкцію стадіону

У жовтні у Яворові планують відкрити стадіон імені Євгена Смука. Тут встановили нові трибуни на 935 глядацьких місць, облаштували бігові доріжки, адміністративний корпус, налагодили інженерні мережі та провели благоустрій території. Реалізація проекту відбувалась в межах Програми Президента України «Велике будівництво».

«У травні наступного року цей стадіон святкуватиме своє 70-річчя. За роки існування він вперше дочекав ремонту лише у 2021 році. Жовтень на Яворівщині буде особливий, адже стадіон імені Євгена Смука нарешті відкриють для відвідувачів оновленим та зручним», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як. 

Стадіон носить ім’я місцевого провідника ОУН-УПА. Символічно, що граючи у футбол чи йдучи на легкоатлетичні тренування, діти й ровесники сучасних героїв пам’ятатимуть про тих, хто боровся за українську самостійність століття тому. 

«Звісно, таких стадіонів має бути значно більше. Щонайменше у кожній громаді. Та поки ресурси обмежені, варто доводити до ладу вже розпочаті об‘єкти та думати про відновлення тих, які можуть обслуговувати потреби одразу кількох громад», – зазначає Роман Хім’як.