На Львівщині стартує новий спортивний проєкт

Управління молоді та спорту Львівської ОВА запускає новий проєкт «Спортивні канікули». Впродовж літа у громадах Львівщини відбудуться промоційні заходи для ознайомлення дітей з різними видами спорту, правилами безпечного активного відпочинку та чесної гри. Метою проєкту є популяризація спорту та рухової активності у поєднанні з неформальною освітою через зустрічі з успішними спортсменами та тренерами.  

«Незабаром спортивні школи Львівщини розпочнуть новий навчальний рік. Цей проєкт – з одного боку промоція спорту та фізичної культури загалом, а з іншого – спосіб заохотити дітей до систематичних занять. На відкритих тренуваннях діти зможуть познайомитись з тренерами, а також побачити талановитих спортсменів, які виросли у їхніх громадах, та зрозуміти, що вони також можуть стати чемпіонами України чи призерами міжнародних змагань», – розповідає керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як. 

Перший захід, «Велодень», відбудеться у Жовкві. В історичній частині міста у суботу, 21 травня, дітей громади та тих, що знайшли прихисток на Жовківщині, по-новому познайомлять з велоспортом. У форматі квест-гри поліцейські розкажуть дітям про безпечну поведінку на дорозі. 

Як досягати максимальної швидкості і перемагати у велоперегонах, учасникам заходу розповість майстер спорту України міжнародного класу, багаторазовий призер чемпіонату України, переможець Кубку Націй Андрій Ганзін. На початку війни хлопець був на спортивних зборах у Туреччині, але не зміг у такий складний час довго залишатись поза межами України, тож повернувся на рідну Жовківщину. 

Участь у заході безкоштовна. Усі охочі матимуть змогу пожертвувати кошти для допомоги Збройним силам України.