Львівський обласний молодіжний центр вже відправив близько 60 тонн гуманітарної допомоги

Львівський обласний молодіжний центр приєднався до офіційної платформи «СпівДія», що об’єднує волонтерські та державні ініціативи з гуманітарної допомоги в час війни. Допомогу для українських військових, бійців територіальної оборони та мешканців громад, що перебувають під обстрілами, молодь Львівщини збирає з першого дня повномасштабного російського вторгнення. 

Амуніція, спорядження, медикаменти, їжа та одяг – щодня волонтери приймають це у приміщенні центру та відправляють тим, хто чекає. Про потреби дізнаються через мережу молодіжних центрів, від друзів, знайомих, інших волонтерів. За 19 днів війни відправили близько 60 тонн гуманітарної допомоги. 

«Зараз ми працюємо практично без вихідних. Є понад два десятки волонтерів, кожен бере на себе якусь частину роботу. Єднання і включеність нашої молоді – це щось фантастичне, бо як тільки є якась потреба чи завдання, завжди знаходиться, кому взятись за це», – розповідає тимчасово виконуючий обов’язки директора Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса. 

Харків, Житомир, Дніпро, Ковель, Київ, Ірпінь, Буча, Кам’янка-Бузька – це далеко не вичерпний перелік міст, у які молодь вже відправила допомогу. Коли є потреба допомогти військовим чи бійцям тероборони Львівщини, використовують для перевезень мобільний молодіжний центр. Допомагає в координуванні процесів відділ молодіжної політики управління молоді та спорту Львівської ОДА. 

Аби допомога волонтерів охоплювала максимальну кількість людей у потребі, в Україні запустили офіційну платформу для об’єднання волонтерських та державних ініціатив з гуманітарної допомоги в час війни – «СпівДія». До неї доєднався і Львівський обласний молодіжний центр. Координатори центру вже внесли в базу інформацію про зібрані речі, які є в надлишку і які найближчим часом можуть відправити. 

Для координації дій представники найбільших волонтерськими осередків України, серед яких і обласний молодіжний центр, тепер щотижнево зустрічатимуться онлайн разом з представниками державного сектору. У першій зустрічі взяли участь управлінці Міністерства розвитку громад та територій та Міністерства соціальної політики. 

Дізнатись про актуальний перелік потреб можна на сторінці Львівського обласного молодіжного центру.