На Львівщині волейбольним турніром вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка

Нещодавно у Львові відбувся Всеукраїнський турнір-меморіал з волейболу серед військових ліцеїв Пам’яті Героя України Устима Голоднюка. За медалі позмагались вихованці Київського, Волинського, Тернопільського, Кропивницького, Острозького, Луганського та Львівського військових ліцеїв 

Такий турнір управління молоді та спорту Львівської ОДА спільно з Ліцеєм імені Героїв Крут, Львівським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та федерацією волейболу Львівщини провели вже втретє. На відкритті змагань учасників привітав керівник управління Роман Хім’як.

«Переконаний, що кожен із вас тут не стільки заради нагород, скільки щоб вшанувати пам’ять свого побратима,  учасника Революції Гідності, бійця Самооборони Майдану Устима Голоднюка. Це дуже важливо, що пам‘ять є живою, особливо коли йдеться про тих, хто став Героєм у надто юному віці», – зазначив Роман Хім’як. 

За його словами, у меморіальних заходах такого формату є й практична перевага: для сьогоднішніх ліцеїстів, а вже за кілька років офіцерів, командні види спорту вкрай важливі, адже навчають працювати в команді на спільний результат, а злагоджені дії військового підрозділу – це основне підґрунтя для перемоги.

Бронзовими призерами турніру стали вихованці Острозького ліцею, срібло вибороли львівські ліцеїсти, золото – у волинських ліцеїстів. 

Нагадаємо, Устим Голоднюк навчався у Ліцеї імені Героїв Крут у Львові. Хлопець планував пов’язати своє життя із захистом держави. З 23 листопада 2013 року перебував на Майдані. У студентському таборі Устим став начальником служби охорони. В ніч на 30 листопада під час розгону Євромайдану «Беркутом» він стояв у першій лінії оборони, отримав поранення в голову. 20 лютого 2014 року Устим був вбитий пострілом снайпера на вулиці Інститутській в місті Києві. За розповідями очевидців, куля влучила в Устима в момент, коли він намагався відтягнути пораненого.