У Кабміні формують дорожню карту з подолання проблемних питань, успадкованих після Євро-2012


Сьогодні, 11 березня, під головуванням Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова відбулася нарада щодо вирішення проблемних питань, що виникли після проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні.

У центрі уваги наради – реалізація плану заходів, розроблених Укрінфрапроектом, що дозволить розпочати вирішення проблемних питань, пов’язаних з проектами, які реалізовувалися в рамках підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Йдеться, серед іншого, і про Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького та державне підприємство «Арена Львів». 

«Державним агентством інфраструктурних проектів України запропоновано в Бюджетній декларації на 2022-2024 роки створення нової бюджетної програми «Технічний (будівельний) аудит деяких інфраструктурних проектів, підготовка яких здійснювалася в рамках проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу» для визначення прогнозного обсягу фінансування інфраструктурних об’єктів, підготовка яких здійснювалася в рамках проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу для введення даних об’єктів в експлуатацію», – розповів Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

По закінченню наради доручили Міністерству інфраструктури України разом з Державним агентством інфраструктурних проектів запропонувати Кабінету Міністрів України механізм доопрацювання Порядку фінансування та винести на засіданні Уряду проект постанови «Про затвердження Порядку фінансування деяких інфраструктурних об’єктів».

«Важливо, що проблематика, пов‘язана з інфраструктурою Євро-2012, залишається у центрі уваги Уряду і віриться у близьку перспективу щодо завершення цих об’єктів та їх подальшої повноцінної експлуатації. Йдеться про масштабні бази, які є дуже важливими в розрізі Львівщини зокрема та України загалом», – зазначає керівник Управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.