На Львівщині вперше розпочали підготовку дипломованих тренерів з футзалу, – Мирослав Хом’як

На території області діє 5 відділень Асоціації футзалу Львівщини. Це, зокрема, Львівське міське, у якому займається понад 1800 осіб, Жовківське – понад 200 осіб, Миколаївське – понад 250 осіб, Кам’янка-Бузьке – близько 100 осіб, Дрогобицьке – понад 250 осіб. Також у трьох дитячо-юнацьких спортивних школах культивують футзал: ДЮСШ № 1 Львів, ДЮСШ № 3 Львів, ДЮСШ №1 Червоноград, де займаються 271 особа. Про це учора під час засідання колегії Управління розповів президент Асоціації футзалу Львівщини Мирослав Хом’як. 

“В Асоціації футзалу Львівщини ми запровадили комплексний підхід до розвитку футзалу. Крім масовості, залучення найширших верств населення, метою АФЛ є створення якісних, видовищних заходів. Ми підписали партнерські угоди з відомими брендами. Медіаресурси Асоціації забезпечують максимальне охоплення аудиторії”, – зауважив Мирослав Хом’як.

За підтримки Управління фізичної культури та спорту ЛОДА у період 2019-2020 років Асоціацією футзалу Львівщини проведено понад 10 спортивних заходів та навчально-тренувальних зборів  збірним командам області в різних вікових категоріях.

Управлінням лише у 2020 році профінансовано участь у всеукраїнських змаганнях, навчально-тренувальних зборах та проведенні обласних змагань на суму понад 1 мільйон гривень.

“Розвиток футзалу неможливий без кваліфікованих тренерських кадрів. За ініціативи Асоціації футзалу Львівщини вперше за всю історію кафедра футболу Львівського державного університету фізичної культури ім. І. Боберського у 2020 році здійснила набір студентів на спортивну спеціалізацію «футзал»”, – зауважив Мирослав Хом’як.  

Нагадаємо, «Асоціація футзалу Львівщини» створена у серпні 1996 року. Діяльність Асоціації спрямована на забезпечення розвитку футзалу на території Львівської області та міста Львова, зростання його рівня і масовості шляхом консолідації і координації зусиль громадян та організацій, зацікавлених у піднесенні українського футзалу.

“Асоціація футзалу Львівщини є зразковою організацією по усіх напрямках роботи: тут і розвиток масового спорту, і спорт вищих досягнень, і промоція цього виду спорту та діяльності асоціації”, – зазначає начальник Управління фізичної культури та спорту Роман Хім’як.