У ліцеї Героїв Крут цьогоріч завершать реконструкцію спортивного майданчика

Вчора, 23 вересня, заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод разом з керівником Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Романом Хім’яком відвідали з виїзною нарадою Ліцей імені Героїв Крут у Львові.

“Ліцей є одним із один із найвідоміших національних підготовчих військових навчальних закладів. Тому дуже важливо, аби ліцеїсти здійснювали свою професійну підготовку у відповідних умовах”, – зазначив заступник голови.

Напередодні на сесії Львівська обласна рада виділила кошти на завершення реконструкції майданчика для занять ігровими видами спорту цього навчального майданчику. Реконструкцію майданчика розпочали у 2019 році.Тоді з держбюджету для облаштування майданчика виділили майже 925 тисяч гривень. Загальна кошторисна вартість реконструкції – майже 6 мільйонів. На її завершення не вистачало 2 мільйонів 500 тисяч. За виділені обласною радою кошти вдасться завершити реконструкцію ще цього року.

“Львівський ліцей імені Героїв Крут – один із найвідоміших закладів первинної ланки загальної системи військової освіти України. У ліцеї навчається близько чотирьох з половиною сотень ліцеїстів із усіх областей України. У навчальному закладі працює 8 спортивних секцій. За час існування ліцею тут підготовлено понад 500 спортсменів-розрядників, з них 7 майстрів спорту України та  24 кандидати у майстри спорту України. А осучаснена спортивна база доволить ліцеїстам демонструвати ще кращі результати”, – зауважує начальник Управління фізичної культруи та спорту Роман Хім’як.

У ліцеї свого часу навчався Устим Голоднюк – Герой України, який загинув на Майдані у 2014 році. Щороку у навчальному закладі проводять волейбольний турнір у пам’ять про нього.

Нагадаємо, за попередні кілька років у Ліцеї оновили закритий спорткомплекс.